Python Dersleri

Python Nedir ?

Python, dinamik semantik ile yorumlanmış, nesne yönelimli, üst düzey ve genel amaçlı bir programlama dilidir. 1990 yılında Guido van Rossum tarafından Amsterdam’da geliştirilmeye başlanmıştır.

Python ile Neler Yapılabilir ?

Python’un genel amaçlı bir dil olduğunu yukarıda belirtmiştik. Dolayısıyla Python ile çalışabileceğiniz çok fazla alan vardır. Bu alanlar;

  • Web Geliştirme
  • Yapay Zeka
  • Makine Öğrenimi
  • Veri Analizi
  • Görüntü İşleme
  • Sistem Yönetimi
  • Oyun Geliştirme
  • Robotik Kodlama

Python Kodlarını Yazmak İçin Hangi Programları Kullanabilirsin ?

Python dersleri yazdığınız kodları çalıştırmak için kod editörü veya IDE’lere ihtiyacınız vardır. Bunlardan bazıları ;

  1. Visual Studio Code (Öneri)
  2. PyCharm
  3. Onlinegdb – Online Editör (Python kodlarınızı online çalıştırmak için kullanabilirsiniz. Yeterli gelmeyecektir. Küçük projeler için kullanabilirsiniz.)

Bunların dışında kullanabileceğiniz birçok Python kod editörü veya IDE’si bulunur. Bunları deneyerek en iyi Python editörünüzü bulabilirsiniz.

Bu editörleri ve daha farklı editörler hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız ‘Kullanabileceğiniz En İyi Kod Editörleri‘ adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Python Öğrenmek Ne Kadar Sürer ?

Python öğrenme süresi kişisel hedeflere, deneyime ve öğrenme yöntemlerine bağlı olarak değişebilir. Yani Python Öğrenmek Ne Kadar Sürer ? sorusunun cevabı tamamen sizin hedeflerinize bağlıdır. Temel Python becerilerini öğrenmek ve basit programlar yazabilmek birkaç hafta ile birkaç ay arasında sürebilir. Ancak daha karmaşık konuları anlamak, derinlemesine projeler geliştirmek ve Python’un farklı uygulama alanlarını keşfetmek daha uzun zaman alabilir. Bu kategoride temel seviye Python dersleri bulabilirsiniz.

Python herkes öğrenebilir mi?

Evet, Python, basit sözdizimi ve geniş topluluk desteği ile herkes için öğrenilebilir bir programlama dilidir. Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli geliştiriciler için uygundur.

Temel Python Dersleri

1. Veri Tipleri

2. Ekrana Yazı Yazdırma

3. Yorum Satırı

4. If-Else Yapısı

5. Kullanıcıdan Veri Alma ve Tip Dönüşümleri

6. Döngüler (For, While)

7. Fonksiyonlar

8. Liste ve Liste Metotları

Öğrenimine Devam Et